A terméket kutyák és macskák számára ajánljuk az idegrendszer optimális működésének támogatására. Erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező összetevők komplexét tartalmazza. Idősebb állatoknál támogatja a kognitív funkciókat és enyhíti az öregedés hatásait.
Kurkumin – Rendkívül erős antioxidáns, amely főként a Curcuma longa szárított gyökeréből származik. Jelentősen csökkenti a lipidperoxidációt, szabályozza az antioxidáns enzimeket és „szabadgyök-fogó” hatást fejt ki. Emellett gyulladáscsökkentő hatással is bír, amely az antioxidáns funkcióval kombinálva számos terápiában alkalmazható.
Zöld tea levelei – Katekineket tartalmaznak, amelyek természetes antioxidánsok, például epigallokatechin-galluszt (EGCG), epikatechint (EC), epikatechin-3-gallátot (ECG) és epigallokatechint (EGC). Ezek növelik a fő antioxidáns enzimek aktivitását, regenerálják az alacsony molekulatömegű antioxidánsokat (például C- és E-vitamint, glutationt vagy béta-karotint), és gátolják azok oxidációját.
Vitis vinifera – A szőlő gyümölcse és levelei olyan összetevőket tartalmaznak, mint gyümölcssavak, ásványi anyagok, tanninok, antociánok, flavonoidok, sztilbének (rezveratrol), viasz, vitaminok, procianidinek, pektinek, poliszacharidok, aromás anyagok és karotinoidok. A Vitis vinifera kivonat antioxidáns hatásán túl antibakteriális, gyulladáscsökkentő és antihisztamin hatásokat is mutat.
Malphagia glabra – Az acerola gyümölcskivonat rendkívül gazdag antioxidáns forrás. 17 különböző karotinoidot tartalmaz, köztük B-karotint és C-vitamint. A C-vitamin antioxidáns hatását gyakran alkalmazzák állatok számára készült kiegészítőkben. Az acerola antioxidáns összetevői támogatják az olyan metabolikus betegségek terápiáját, mint a cukorbetegség (különösen a II-es típus), az elhízás, a bőrbetegségek vagy az idegrendszeri rendellenességek.
Tagetes erecta – A bársonyvirág természetes antioxidáns forrás, különböző karotinoidokat tartalmaz, például xantofill-észtereket, kriptoxantinokat és béta-karotinokat. A lutein és a zeaxantin a legfontosabb összetevők, amelyek étrend-kiegészítőkben az egészség javítására szolgálnak. Ezek célzott hatást fejtenek ki azokon a helyeken, ahol a szervezetben felhalmozódnak – például a szem sárgafoltjában (macula lutea).